TR | EN
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı

 

Rehberlik ve Psikolojik Anabilim Dalı'nda lisans, yüksek lisans ve doktora programları yürütülmektedir.

Anabilim Dalı'ndaki mevcut akademik personel şu şekildedir;

Prof. Dr. Ayşe AYPAY (Anabilim dalı başkanı)

Doç.Dr. Fatma ALTINSOY 

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fatih YILMAZ

Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Bölükbaşı MACİT

Arş. Gör. Gözde TEKBAŞ SEFAİN

Araş. Gör. Ece Nur BORANLI

AKADEMİK DANIŞMANLIK DAĞILIMI

1. SINIF ----> Prof. Dr. Ayşe AYPAY (Anabilim dalı başkanı)

2. SINIF ----> Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Bölükbaşı MACİT

3. SINIF ----> Doç.Dr. Fatma ALTINSOY 

4. SINIF ----> Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Fatih YILMAZ

ÇAP ÖĞRENCİLERİ ----> Araş. Gör. Ece Nur BORANLI

MEZUN DURUMUNDAKİ ÖĞRENCİLER ----> Arş. Gör. Gözde TEKBAŞ SEFAİN

YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİLERİ ----> Arş. Gör. Gözde TEKBAŞ SEFAİN

Lisans programından mezun olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda ve rehberlik-araştırma merkezlerinde (RAM) psikolojik danışman olarak hizmet verebilmektedir. İlgili kurumlara personel alımı kamu personeli seçme sınavı (KPSS) ile olmaktadır. 

Kamu kurumlarının dışında, lisans mezunlarımız, özel öğretim kurumlarında ve özel psikolojik danışma hizmeti veren diğer kurumlarda psikolojik danışman olarak hizmet verebilmektedir.

Lisans programından mezun olan öğrenciler, yüksek lisans programlarına başvurarak öğretimlerine devam edebilmektedir. Yüksek lisans programları genellikle lisans genel ağırlıklı not ortalaması, akademik lisansüstü eğitim sınavı (ALES) puanı ve yabancı dil sınavı puanı (YDS veya YÖKDİL) ölçütlerini temel alarak öğrenci kabul etmektedir.

Yüksek lisans (Tezli) programında, öğrencilerin on (10) adet ders tamamlamaları, seminer dersini almaları, yüksek lisans tez önerilerini vermeleri ve tez danışmanlarının gözetiminde tezlerini maksimum üç (3) yıl / altı (6) yarıyıl içerisinde sunmaları beklenmektedir.

Doktora programında, öğrencilerin on (10) adet ders tamamlamaları, seminer dersini almaları, doktora yeterlik sınavını geçmeleri, doktora tez önerilerini vermeleri, tez danışmanlarının gözetiminde en az üç (3) kere tez izleme kuruluna girmeleri ve tezlerini maksimum altı (6) yıl / on iki (12) yarıyıl içerisinde sunmaları beklenmektedir.  

 

RPD PROGRAM KAZANIMLARI VE AMAÇLARI